Историја на компанијата ВКФ Рензел ГмбХ Интернационал

1993

Основање на холандска филијала во Динксперло; Преселена со дуплиран капацитет во 2004
 

1994

Преселба на главната филијала вклучувајќи производство и логистика во Иселбург Германија

Основана е полската филијала во градот Конин; Преселена во нов ојект и нов производствен капацитет во 2004
 

1995

Основана е филијала во Англија во градот Редитч; Преселена во сопствен објект со производство во градот Бромсгоув 2006

 

1996

Во Ерфурт, Германија е основана нова германска филијала.


 
Standorte_NL
Холандската филијала основана во 1993

1998

Австриската филијала е основана во Лангенрох; Во 2003 филијалата е преселена во нов објект со сопствени канцеларии и производство во Ситзенберг-Рајдлинг
 

1999

Турската филијала е основана во Измир, Турција
 

2003

Основана е филијала во САД со седиште во Чикаго
 

2004

Грчка филијала е основана во Катерини
Словенска филијала е основана во Марибор
Основано е производствено друштво во Москва, Русија
Historie_Standorte_PL_altes_Gebäudefoto
Полската филијала основана во 1994

2005

Основана е филијала во Софија, Бугарија
Хајнц Вилхелм Рензел започнува трејд бизнис во Грција
 

2007

Основана е корпорација Рензел во Грција
 

2011

Превземено е терформинг производствен капацитет во Холандија (VKF Vacuumvormtechniek B.V.)
Standorte_UK
Филијалата во Англија основана во 1995

2012

Основана е филијала во Франција (превземена е Висиопласт компанијата)
Основана е филијала во Вухи, Кина
 

2013

Основана е филијала во Донецк, Украина
 

2014

Основана е филијала во Дорог, Унгарија
 

2016

Основана е филијала во Прага, Чешка
Historie_Standorte_USA_altes_Gebäudefoto
Филијалата во САД во 2003
Затвори мени
This online shop uses cookies to improve your shopping experience. So, for example, the session information or language setting are stored on your computer. Without cookies the range of the online shop's functions is limited. Доколку не се сложувате, ве молиме кликнете тука.
Назад кон врвот