Entwicklung

Развој и дизајн на производи


Прво доаѓа концептот!

  • вашата идеа
  • нашите способности
  • креираме производ за вас

Тимот на ВКФ Рензел ќе ве следи од вашата идеја до крајно позиционирање на готовиот производ. Вашиот продажен тим ќе соработува директно со нашиот продукт дизајн тим.
 

Ова значи:
 
  •  Брзина
  •  Без загуба на информации
  •  Високо квалитетни стандарди
 

1. CAD Цртежи

Развојот на производот е неопходен поради честите промени на пазарот, анализата на побарувачката и посебните побарувања на клиентите. Првиот чекор кон нов производ започнува со спецификациите од клиентот, кои се подготвени во соработка со нашиот продажен персонал. Се користат различни методи за да се генерираат идеи кои водат до визуелизација и први графички прикази и скици. Програмата CAD ги обработува рачно изработените цртежи и создаваат 3Д модел кој може да се испрати електронски до клиентот. Овие модели се виртуелно девелопирани и им се зададени физички атрибути.

Следниот чекор е технички цртеж. Користејќи го моделот како водич, тимот на VKF Renzel создава визуелизации и експлодирани погледи, пишуваат упатства за монтажа и инсталација како и дизајн-презентации и анимации. Покрај тоа, производот го запознаваме со клиентот со опис на проектот. Ова, заедно со помош на дизајн, димензија и тестирање на функцијата, утврдува дали производот ги исполнува вашите барања. Кога е потребно, клиентот може да направи измени и да одобри производство на примерок.
entwicklung_cad-zeichnung

2. Прототип

VKF Ренцел користи „Дигитално прототипирање“ за да изврши функционална анализа, кинетички симулации и верификација на монтажа.Врз основа на овие компјутерски модели, машината за брзо прототипирање го создава првиот пластичен примерок за неколку часа. Доколку овој прототип го задоволи клиентот, сериското производство на прототипот може да започне.
entwicklung_3D-Visualisierung
entwicklung_fertiges-produkt

Имате дополнителни прашања?

Исконтактирајте не»
Затвори мени
Назад кон врвот