spritzguss_head

Вбризгување со молд


Пластика во форма


Вбризгување со молд

 

Овој процес на производство овозможува производите да се произведуваат масовно и да се користат веднаш, без понатамошно процес на доизработка. Материјалот за обликување се вбризгува во молдот. Вдлабнатината во молдот ја дефинира формата на готовиот производ. Можно е да се произведат компоненти од само дел од грам до неколку килограми тежина. Имаме долгогодишно искуство во оваа област. Располагаме со над 300 различни молдови, овозможувајќи ни да произведуваме низа производи како што се рамки за постери, држачи на флаери и дополнителни компоненти. Во машини со притисок на заклучување помеѓу 250 до 4200 kN ние обработуваме термопластики со употреба на единечно или мултикомпонентно обликување за да се создадеме делови до 1936 грама.
Spritzguss-korb

Производство на молд


Молдот за вбризгување на пластика е изработен од неколку посебни делови, најчесто од челик при што се добива голема колична на шластични едлови да бидат произведени.

Еден молд дозволува неколку различни делчиња да бидат изработени истовремено. Можноста за изработка на сопствен молд во нашето производство значи пократок рок на испорака без никаква загуба на квалитетот на производот.

За намалување на рокот на испорака за изработка на прототип или финален примерок можна е изработка на молд од алуминиум.

Имате дополнителни прашања?

Исконтактирајте не »
Затвори мени
Назад кон врвот